FAQ

Wie is Sylvie van der Vaart?

Sylvie van der Vaart is een Nederlandse presentatrice, actrice en model. Ze werd op 13 april 1978 geboren in Breda en groeide op in Zundert. Ze rondde allereerst de havo af op het Markenhage College in Breda. Vervolgens koos ze voor de hbo-studie Personeel & Arbeid, die ze met succes afrondde. Al van jongs af aan had ze een grote voorliefde voor televisie en dit bleef ieder jaar maar groeien en groeien. In 1997 debuteerde Sylvie van der Vaart op televisie met een figurantenrol in de Nederlandse soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

Hoe is Sylvie van der Vaart bekend geworden?

De meesten kennen Sylvie van der Vaart waarschijnlijk alleen maar vanwege het huwelijk met Rafael van der Vaart. Vaak wordt dan ook gedacht dat zij haar bekendheid aan haar ex-man te danken heeft. Dat is echter niet het geval. De twee leerden elkaar pas in 2003 kennen. Daarvoor was Sylvie onder meer al werkzaam geweest als presentatrice bij Fox Kids, MTV en TMF en speelde ze twee seizoenen in de serie ‘Costa!’. Ook na haar huwelijk met Rafael in 2005 ging ze door met presenteren. Destijds was ze voornamelijk op de Duitse televisie te zien, omdat haar ex-man destijds voor het Duitse Hamburger SV speelde.

Hoe zit het met de modelcarrière van Sylvie van der Vaart?

In 2006 kregen Rafael en Sylvie van der Vaart een zoontje. Een jaar na deze bevalling wilde Sylvie weer aan het werk. Ze tekende een contract bij het Mega Model Agency van Ted Linows en Linda Naujoks. Haar modellencarrière kreeg hierdoor een boost. In datzelfde jaar was Sylvie van der Vaart namelijk te zien op de cover van de kledingcatalogus van Otto. Hierdoor kwam zij in een mooi rijtje met namen als GiseleBündchen, Heidi Klum, Claudia Schiffer en Cindy Crawford.

Welke poseertechnieken zijn belangrijk voor vrouwelijke fotomodellen?

Veel jonge meiden willen model worden. Veel oefenen is dan vooral belangrijk. Probleem is alleen dat de meeste meiden niet weten hoe zij moeten poseren bij een fotoshoot. Bij Sylvie van der Vaart was dit in het beginstadium van haar carrière ook het geval. Zo weet zij dat het onder meer belangrijk is om je ene voet altijd voor je andere te zetten en op je achterste voet te leunen. Daarnaast moet jij je armen niet langs je lichaam houden, altijd recht vooruit kijken, je lichaam wat wegdraaien van de camera en variëren met je haar.

Hoe kun je slagen als model volgens Sylvie van der Vaart?

Slagen als model is niet makkelijk. Syvlie van der Vaart heeft ook ervaren dat je in een harde wereld terechtkomt. Het is volgens haar in ieder geval belangrijk om gebruik te maken van social media. Vooral Instagram kan hierin een belangrijke rol spelen. Daarnaast is het een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. De opdrachten komen immers pas naar jou toe wanneer je goed genoeg bent. Indien je model wilt worden, is het verstandig jezelf zoveel mogelijk in te schrijven bij shoots en shows. En wanneer je een afwijzing krijgt, moet je vooral niet bij de pakken neer gaan zitten. Haal er juist motivatie uit en laat iedereen zien dat jij het wel in je hebt.

Wat kun je doen om een mooiere en gezondere huid te krijgen?

Een mooie huid is belangrijk voor modellen. Het valt immers direct op wanneer jouw huid er niet verzorgd uit ziet. Om een mooie en gezonde huid te krijgen, is het belangrijk voldoende vitamines binnen te krijgen. Eet bijvoorbeeld regelmatig worteltjes en spruitjes, zorg dat je voldoende zonnebloem olie (Vitamine E) binnenkrijgt en eet vooral ook veel eieren. Daarnaast is voldoende vocht ook belangrijk. Drink iedere dag tenminste 1,5 liter water. Zo droogt je huid niet uit. En met een droge huid is de kans klein dat jij model wordt.